Svédországi luxusvadászatokon helikopterezik Semjén, egész hoteleket foglal le

A Fidesz-KDNP berkein belül nem épp ritka, hogy vadászatokon múlatják az időt, vagy akár helikopterezgetéssel, Semjén Zsolt miniszterelnök helyettese viszont luxusvadászataival behúzhatja a bingót.

A választásokon a pártlist amásodik helyén szereplő Semjén a Magyar Nemzet által közölt képek tanúsága szerint nem veti meg a szórakozást: titokban évek óta vesz részt svédországi luxusvadászatokon, büszkén pózolva az elejtett állatokkal.

Semjén állítólag 2012 óta látogat rendszeresen Svédországba, ahol járvorszarvasra, rénszarvasra, siketfajdra vadászik.

Az ilyen vadászatokra magával vitte már a Földművelésügyi Minisztérium egy korábbi főosztályvezetőjét is. Mindezt úgy, hogy Semjénnek néha egész 40 fős hoteleket bérelnek ki, hogy ne találkozhassanak másokkal – főleg magyarokkal.

Semjén állatokat lelőni imád ugyan, a gyaloglást viszont már nemm bírja, ezért azt is el kellett már intézni neki, hogy lóháton közlekedhessen.

Az ilyen utak 4-5 millió forintba kerülhetnek alkalmanként a Magyar Nemzet informátorai szerint.A legkomolyabb ilyen esemény tavaly szeptember végén volt, ekkor még egy igen drága luxushelikoptert is béreltek a keresztény politikus számára, hogy utolérhesse a prédát, majd azt a helikopterrel szállíthassák el. Ez nagyjából 750 ezer forintba kerülhetett.

Semjén régóta szenvedélyes támogatója a vadászatnak, korábban többször mondott már olyanokat, hogy a vadászatnak a politikához semmi köze, beszélt már kutyák kilővéséről (mert a kóbor kutyák súlyos gazdasági károkat okoznak). A teljesség kedvéért inkább idézzük Semjént:

„Ha én kidobott, kóbor kutya lennék, akkor azt kívánnám, hogy egy jól irányzott lövéssel ejtsenek el, mintsem nyomorultul fagyjak meg, megegyen a rüh, éhen pusztuljak, vagy elüssön egy autó, és az árok szélén még napokig kínlódjak.”

Semjén arról is beszélt korábban, mekkora szerencsétlenség volna, ha a német zöldek javaslatának megfelelően betiltanák a trófeák behozatalát Afrikából, mert “ettől drasztikusan megcsappanna az oda látogató vadászok száma, ami súlyos csapás lenne az afrikaiak és az élővilág számára is.” Továbbá azon sajnálkozott, hogy szerinte “Nyugat-Európában szélsőséges vadászellenes gyűlölet tapasztalható”.

Aztán tavaly szeptemberben az Országos Magyar Vadászati Védegylet hivatalos lapjában arról cikkeztek, hogyan gyakoroltathatjuk a vadászkutyát úgy, hogy “sebzett kóbor macskát, rókát használunk”, természetesen az állakapcsot szigetelőszalaggal rögzítve, hogy a kutyát óvjuk a sérüléstől. A védegylet elnöke Semjén ZSolt.

(A képek forrása: Magyar Nemzet)

Te mit gondolsz Semjén luxusvadászatairól?

Ilyen ember nem alkalmas miniszterelnök-helyettesnek
Érdekesen képviseli a keresztény értékeket
Ennyi kulturált szórakozás mindenkinek jár

Tetszett a cikk? Kérjük, értékeld!

5/5 1 értékelés
1 értékelésX
Very bad! Dehogy is! Középszerű Egyet értek! Nagyszerű!
0% 0% 0% 0% 100%
2018-03-10T10:36:23+00:00