Nemzetbiztonságiakkal fenyegette a felelőtlen gazda az állatmentőket

“Ma egy felelőtlen állattartó a felelős pozícióját kihasználva fenyegeti alapítványunk önkénteseit, pedig csak a tulajdonjog igazolásáról szóló dokumentumokat szeretnénk. A “hölgy” habitusa miatt természetesen e-mailben, hiszen ki tudja mit tervezne egy személyes találkozó keretein belül, ha nincs is ilyen dokumentum a birtokában.”

Így szól az Állatmentő Sereg posztja, melyben a fent említett incidens során készült hangfelvételt közlik, amelyen többek között elhangzik fenyegetésként, hogy

Ha kell, akkor kimegy egy nemzetbiztonsági szerv és sokkal több baja lesz belőle, higgye el! […] Elindulnak innen a kollégák és elő fogják önöket állítani!

Az alapítvány egy XI. kerületi kutyáról kapott korábban bejelentést, akit állítólag rossz körülmények között tartanak, és az utcán kóborolva találták meg. A kutyáról a bejelentő elmondta, egy társasház udvarán, a kukák mellett él, ott végzi a dolgát is.

A kutyát végül sikerült befogni, állatorvoshoz is vitték, ahol kiderült, hogy bolhákkal, férgekkel van tele, hallójárata eltömődött, a chipen található adatok pedig nem aktuálisak. Oltást csak egyetlen egyet regisztráltak korábban.

A kutya tulajdonosa később jelentkezett, miután az állatmentő felhívást tettek közzé, és vissza akarta szerezni az állatot. Az állatmentők azt kérték, igazolja magát előbb tulajdonosként, erre válaszul kezdődött a fenyegetőzés.

Némedi Edina, az Állatmentős Sereg egyik munkatársa elmondta, az ügyben feljelentést tettek, és a nő felettesével is beszéltek a Honvédelmi Minisztériumnál.

Tetszett a cikk? Kérjük, értékeld!

4.8/5 6 értékelés
6 értékelésX
Very bad! Dehogy is! Középszerű Egyet értek! Nagyszerű!
0% 0% 0% 16.7% 83.3%
2018-02-20T17:47:49+00:00