Megszólalt a rendőr, Tornóczky Anitához került a csomagtartóba bokszolt kutya

Állítólag gyerekre támadt a kutya, amelyet egy rendőr hatalmas felháborodást keltve bokszolt bele egy rendőrautó csomagtartójába. Az esetről készült felvétel fellázította a magyar netet, az eb azóta az Állatvédőrségnél van.

Hétfőn este jelent meg a felvétel a Facebookon, amely vírusként kezdett terjedni: annyi látszik rajta, hogy egy akkor még azonosítatlan rendőr egy csomagtartóba bokszol egy kistermetű állatot.

Azóta kiderült, hogy az eset Dányban történt, a helyi rendőrök vizsgálatot indítottak az ügyben, az érintett rendőrt pedig felfüggesztették.

Az is kiderült, hogy egy 5 éves Havanese kutyáról van szó, akit Zorának hívnak. Őt azóta az Állatvédőrség vezetője, Tornóczky Anita fogadta be. Ő egyébként már 2011 óta dolgozik az állatvédőkkel, és meglehetősen radikális nézeteket képvisel, nemrég például egy műsorban ezt mondta:

Abszolút középkori gondolkodású vagyok. A nemi erőszakolókat kasztrálni kell, az állatkínzókat is. Csak az a baj, hogy az emberek nagyon gonoszak.

Nem határolódom el…

A rendőr azóta megszólalt a Tényekben: állítása szerint a kutya megkapta gyerekét, ezután a felesége leszidta, a kutya pedig elszaladt, a felvételen pedig az látszik, “ahogy megkapja a büntetését.”

A főügyészség is nyomoz, állatkínzás és más bűncselekmény miatt.

Ezen a ponton arra is kíváncsiak lennénk azért, hogy a felvétel szerint szintén jelen lévő, az esetet végignéző rendőrnő miért nem tett semmit? Nem volna-e kötelessége ilyenkor hivatalból feljelentést tenni? És vajon azt is vizsgálni fogják, hogy ez miért nem történt meg?

Tetszett a cikk? Kérjük, értékeld!

4.4/5 16 értékelés
16 értékelésX
Very bad! Dehogy is! Középszerű Egyet értek! Nagyszerű!
12.5% 0% 0% 12.5% 75%
2018-02-22T09:24:29+00:00