5 év lehet, ha bekokainozol egy kecskét – persze nem Magyarországon

Élnek olyan emberek, akik az állatok kínzását a világ legnagyobb poénjaként fogják fel. Ilyen  Sergio Palomares-Guzman is, aki viszont most akár 5 évig gondolkodhat rajta, mennyire jófej volt.

Az úriember Georgia államban gondolta úgy, hogy hatalmas lenne (két társával együtt) egy kecskét lefogni, majd kanállal kokaint szórni az orrlyukaiba és megitatni whiskyvel.

A “csínytevők” voltak annyira hülyék, hogy az esetet nem csak levideózták, meg is osztották neten. A rendőrség pedig azonnal lépett is (igen, tudom, magyar fejjel ez szokatlan lehet).

Guzmanra most tárgyalás vár, állatkínzással vádolják, és Georgiában ezért akár 5 év letöltendőt is kaphat. Két társát sajnos azonosítani nem sikerült.

A kecskének szerencsére komolyabb baja nem esett.

Ehhez képest nálunk mi a helyzet?

Nyilván az, hogy a törvény szent szövege szerint egy állatkínzóra eleve két évig terjedő szabadságvesztést róhat ki a bíróság. Már ha megteszi, mert sem a bírók, sem az ügyészek nem túl lelkesek, ha ilyen emberek rács mögé juttatásáról van szó.

Néha még az ügyész kér enyhítést, ha egy-egy állatot felgyújtanak.

Néha a rendőr az, aki a csomagtartóba boxol egy védtelen állatot.

Ideje komolyan elgondolkodnunk azon: milyen társadalom az, amely a legvédtelenebb teremtményeket, az állatokat ennyire nem védi? Ahol egyetlen ellenzéki párt van, amelyik az állatvédelemért küzd, miközben a kormány nyolcadik éve egyszerűen észre sem veszi az állatvédelem létezését?

Mi történne nálunk azzal az emberrel, aki hasonló dolgot művel egy kecskével? Vagy akár egy kutyával? Kap egy kis közmunkát? Pár hónap próbaidős büntetést?

Vagy akár: mi fog történni a rendőrrel, akinek tegnap látott világot a tette? Kap egy kis ejnye-bejnyét, ebben biztosak lehetünk. Már ha előkerül egyáltalán.

Tetszett a cikk? Kérjük, értékeld!

5/5 3 értékelés
3 értékelésX
Very bad! Dehogy is! Középszerű Egyet értek! Nagyszerű!
0% 0% 0% 0% 100%
2018-02-20T13:40:13+00:00